Linn Maria
Föreläsning
LEX LEO - GE ALDRIG UPP
En föreläsning baserad på boken ”Himlen måste sakna en ängel”.

Sommaren 2015 skickade jag min son, Leo, på konfirmationsläger i Åre och när vi vinkade adjö inför resan kunde vi aldrig ana hur mycket vi egentligen tog farväl av. 
På lägrets första dag hamnade han och två kamrater i iskallt vatten under en paddlingstur. Det tog över två timmar innan Leo hittades och vi det laget var han kliniskt död. Efter sex timmars hjärtstillestånd kunde man återigen få hjärtat att slå och det är inget mindre än ett mirakel. 

Resan och berättelsen som tog sin början där och då har kantats av många fler mirakel, men också av lika många bedrövelser och tårar. Så hur gör man? Hur orkar man fortsätta när livet ständigt pendlar mellan katastrof och underverk? Vad gör man av ilskan, frågorna och besvikelsen? Kan man sörja det som gått förlorat och samtidigt var glad och tacksam över det som är ? Går sorg över och hur släpper man taget och går vidare? 

Jag visste tidigt att jag behövde berätta om det som vi upplevt. För att dela, förmedla hopp och sprida budskapet om att aldrig ge upp. 
Vi upplever alla sorger och kriser som förändrar livet i stort och oss själva som människor. Den här föreläsningen handlar om sorg, kris, lycka, hopp, förtvivlan, och om hur man lever vidare när livet inte blev som det var tänkt. 

Föreläsningen kan också anpassas till exempelvis personal inom vård, räddningstjänst, kyrkan och andra verksamheter och organisationer som ämnet berör. 
LEX LEO ges också som föreläsningsföreställning där jag berättar både genom ord och musik. DU ÄR LIVSVIKTIG
- en föreläsning om sorg- och krisbearbetning för dig som möter personer som drabbas av sorg och förlust i ditt yrke.


Kanske arbetar du inom vård och omsorg, räddningstjänst, kyrkan eller i andra sammanhang där du får arbeta mitt i kris eller bredvid sorg. Föreläsningen passar också för dig som är anhörig eller står bredvid någon som sörjer eller genomgår svåra, ofrivilliga och livsavgörande förändringar.
Jag ger konkreta tips och råd på ”första hjälpen” vid sorg och hur man ska orka och våga möta den.

Jag berättar också om vad som varit avgörande i bemötandet av oss som anhöriga från räddningstjänst, vård och omsorg under vår resa tillbaka till livet.
Hur gör man? Hur kan man vara ett stöd mellan katastrof och underverk? Vad ska jag göra och säga? Vad ska jag inte säga?
Även den här föreläsningen handlar ju om sorg, kris, hopp och lycka. Men framför allt handlar den om vikten att aldrig någonsin ge upp – vare sig det handlar om HLR, rehabilitering, att fortsätta finnas där eller om livet självt!

För mer information och bokningsförfrågan, kontakta: 
linn.maria@telia.com eller 0708-22 12 67.